goedkoopste zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken: tot wanneer overstappen?

Heb je een goedkopere en/of zorgverzekering gevonden dan jouw huidige verzekering, dan kun je ervoor kiezen over te stappen. In dit artikel lees je vanaf wanneer en tot wanneer overstappen mogelijk is.

 

Vanaf wanneer overstappen?

In november maken de verschillende zorgverzekeraars in Nederland hun nieuwe premies bekend. Als de nieuwe premies van de zorgverzekeraars bekend zijn, kun je verzekeringen met elkaar vergelijken om de goedkoopste en beste zorgverzekering te vinden. Vanaf dit moment is ook overstappen mogelijk. Kortom, als de nieuwe premies bekend zijn gemaakt door de zorgverzekeraars, is overstappen mogelijk.

 

Tot wanneer overstappen?

Je hebt niet oneindig de tijd om over te stappen op een nieuwe zorgverzekering. Sluit je jouw verzekering voor 1 januari 2018 af, dan wordt je overstap nog geaccepteerd. Sluit je jouw nieuwe verzekering officieel in het nieuwe jaar af, dan wordt je overstap niet meer geaccepteerd. In feite heb je dus tot 31 december om 23:59 uur om over te stappen naar een andere verzekeraar.

 

Wij raden je aan om op tijd te starten met het vergelijken van zorgverzekeringen. Op deze manier heb je meer dan genoeg tijd om de beste en de goedkoopste verzekering te vinden. Overstappen op 31 december om 23:59 uur is mogelijk, maar misschien niet zo handig.

 

Bedenktijd na overstappen

Heb je een nieuwe verzekering afgesloten, dan zit je niet direct aan deze overstap vast. Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd, ofwel 14 dagen de tijd om terug te komen op jouw beslissing. Kom je binnen de periode van 14 dagen terug op je beslissing, dan stap je niet over. Kom je niet binnen 14 dagen terug op jouw beslissing om over te stappen, dan krijg je wel een nieuwe verzekering.

 

Ook als je jouw verzekering op 31 december om 23:59 uur afsluit, heb je 14 dagen bedenktijd. Dit betekent dat je ook in het nieuwe jaar nog terug kunt komen op jouw beslissing om over te stappen.