Zorgvergelijker 2022 gebruiken

Om te kunnen besparen op uw zorgpremie voor 2021 gebruikt u de handige zorgvergelijker 2022. Een kwestie van enkele klikken en de voordeligste zorgverzekering wordt tevoorschijn getoverd. Een basisverzekering welke u zelf kunt uitbreiden met aanvullende zorgverzekeringen welke u nodig denkt te hebben het komende jaar. We zullen kort stap voor stap uitleggen hoe de vergelijker werkt.

Eigen risico

Als eerste stelt u de hoogte in van het eigen risico. In 2016 werd deze vastgesteld op 385 euro. Er was wat verwarring over de hoogte van het eigen risico in 2022, maar uiteindelijk is besloten dat de hoogte volgend jaar gelijk blijft. Een persoonlijke keuze, als u veel zorg nodig denkt te hebben dan is het verstandig om het eigen risico te verlagen en denkt u bijna geen zorg te gebruiken dan kan dit bedrag worden verhoogd. De maandelijkse premie zal dan lager uitvallen.

Aanvullende pakketten

Met alleen de basiszorgverzekering bent u gedekt tegen kosten voor de huisarts en ziekenhuis. Medicijnen en apotheekkosten worden ook vergoed. Daarom is vaak aanvullende zorg nodig zoals:

Tandartsverzekering
Het is mogelijk om u goed te verzekeren tegen tandartskosten. Tot een bedrag van 1500 euro per jaar kan gekozen worden in de zorgvergelijker 2022. Verstandig om vooraf te bedenken wat u in 2020 verwacht.

Fysiotherapie
Heeft u vanwege uw werk of door sporten vaak blessures? En bezoekt u daardoor regelmatig de fysiotherapeut? Dan is het slim om alvast na te denken over het aantal behandelingen aan fysiotherapie u denkt te gaan gebruiken in 2022. Kies hier een aantal tussen 6 en 36 behandelingen voor de fysio.

Alternatieve geneeswijzgen
Behandelingen die vallen onder alternatieve geneeswijzen zijn bijvoorbeeld de chiropractor, homeopathie of acupunctuur. Het zijn geneeswijzen waar voorheen aan getwijfeld werd, maar tegenwoordig veel vaker gebruikt worden. Het bedrag wat gekozen worden valt tussen de 150 en 1000 euro per jaar.

Brillen en lenzen
Draagt u een bril of heeft u lenzen nodig in 2022? Dan is het een goed idee om te bedenken hoeveel u hiervoor kwijt denkt te zijn. Zo kan tot 300 euro aanvullend worden verzekerd.

Resterend zijn nog de buitenlanddekking voor wie veel reist voor werk bijvoorbeeld. En als laatste de vrije zorgkeuze voor als u graag zelf de instelling uitkiest waar u behandeld wenst te worden.

Meer sites met een zorgvergelijker 2022

Betervergelijken.nl
Overstappen-zorgverzekering.com
Toeslagen.org
Zorgverzekering-vergelijken.net
Zorgvergelijker te Udenhout