Welke banen zijn er in de zorg?

Met een baan in de zorg kan je verschil maken. Je zet je elke dag opnieuw in voor anderen, wat erg gewaardeerd wordt. In de zorg verricht je verantwoordelijk werk. Je houdt je bezig met verschillende mensen die allemaal andere hulp nodig hebben. Hierdoor is geen dag hetzelfde. Werk in de zorg kan heel intensief zijn, zowel emotioneel als lichamelijk. Maar daartegenover staat wel dat je veel mensen kunt helpen, wat gegarandeerd voldoening geeft. Wil je graag in de zorg werken? Dan kan een vacaturesite daarbij helpen. Wil je (rondom) Amsterdam werken, bekijk dan een aantal vacatures Amsterdam.

Aan de slag als psycholoog

Als je als psycholoog werkt, dan geef je begeleiding, advies en therapie aan mensen die behoefte hebben aan emotionele of geestelijke zorg. Als psycholoog bestudeer je het gedrag van mensen en ga je op zoek naar onderliggende emoties en gedachten. Je houdt je bezig met cliënten die te maken hebben met depressie, trauma, concentratie, angst, relatieproblemen, opvoedingsproblematiek of stoornissen. Je kijkt naar de beleving van gebeurtenissen die cliënten hebben meegemaakt en de gevoelens en herinneringen daarbij. Vervolgens ga je op zoek naar mogelijke oplossingen. Als psycholoog moet je goed rekening kunnen houden met de wensen en emoties van de cliënt. Het behandelplan dat je opstelt moet dan ook goed aansluiten bij de hulpvraag en mogelijkheden van de cliënt. 

Aan de slag als fysiotherapeut

Als je werkt als fysiotherapeut dan behandel je mensen die klachten hebben aan hun bewegingsstelsel. Dit houdt in dat ze klachten hebben over spieren, houding, beweging, gewrichten, zwelling, ademhaling, evenwicht of motoriek. Als fysiotherapeut onderzoek je patiënten en stel je samen met de patiënt een behandelplan op aan de hand van je bevindingen. Elke patiënt is weer anders, waardoor je voor ieder persoon een passende handeling moet kunnen samenstellen en eventueel moeten kunnen aanpassen. Je kunt de klachten met verschillende therapieën behandelen, zoals bijvoorbeeld bewegings- of oefentherapie, massagetherapie, fysische therapie of elektrotherapie. Je kunt bij de behandeling gebruik maken van hulpmiddelen zoals fitnessapparatuur, ballen en klimrekken.