Wat is een mentor en hoe kun je een mentor worden?

Wil je je graag inzetten om mensen te helpen die niet in staat zijn om de regie over hun eigen leven te behouden? Misschien is het mentorschap dan wat voor jou. Hoffelijk biedt Permanent Actueel Mentorschap aan, waarmee je voldoet aan de kwaliteitseisen om als mentor te werken.

Wat is een mentor?

Een persoon die 18 jaar of ouder is en bepaalde bescherming nodig heeft, vraagt een mentor aan. De rechter stelt in dit geval een mentor aan die persoonlijke zaken van deze persoon regelt. Financiƫle zaken vallen hier buiten.

De mentor neemt onder andere beslissingen over de verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding van de persoon die mentorschap nodig heeft. Deze persoon noemen we de betrokkene. De mentor heeft de plicht om de betrokkene zoveel mogelijk zelf te laten beslissen. Het is belangrijk om als mentor een vertrouwensband op te bouwen met de betrokkene.

Mentor worden

Als je mentor wil worden, is het noodzaak om te voldoen aan de kwaliteitseisen die de Rijksoverheid heeft opgesteld. Hoffelijk Financiele Zorg biedt Permanent Actueel aan om up-to-date te blijven en je kennis over dit vakgebied te verbreden.

Opleiding mentor

Met Permanent Actueel Mentorschap van Hoffelijk ontwikkel je jezelf en voldoe je aan de kwaliteitseisen om als mentor aan de slag te gaan. De opleiding vindt online plaats. Binnen je persoonlijke online leeromgeving ontvang je diverse nieuwsberichten die zijn toegespitst op jouw rol als mentor. Daarnaast voorzien we je van praktische tips. Het kost je ongeveer vijf minuten om een nieuwsbericht te lezen en daarmee ben je weer helemaal op de hoogte van wat er speelt.