Wat een boekhoudopleiding voor jou kan betekenen

Verrijk je kennis in geldzaken

Voor wie graag in de financiële en administratieve sector wilt werken, heeft veel baat bij het volgen van een cursus boekhouden of mba opleiding. Bedrijven besteden maar al te graag hun financiële huishouden uit en als je basiskennis boekhouden op orde is kun je ver komen in het leven. Een boekhouder houdt zich in het dagelijks leven bezig met de financiële administratie van een bedrijf. Door een overzicht te maken en te rapporteren aan het bedrijf, is de directie altijd op de hoogte van hun financiële situatie. Daarbij zorgt een boekhouder ook voor de betalingen van een bedrijf en houdt de belasting gerelateerde zaken in de gaten.

Als boekhouder kun je met de juiste werkhouding in gunstige posities terecht komen. Zo is een goede boekhouder communicatief sterk en integer. Een boekhouder gaat immers over financiële gegevens van een bedrijf of persoon, dus eerlijkheid en betrouwbaarheid is zeer gewenst. Binnen het vakgebied moet een boekhouder analytisch en nauwkeurig zijn, zodat er goede adviezen en rapportages gemaakt worden. Hier lees je wat een dergelijke opleiding in boekhouden voor je kan betekenen 

Voordelen van een opleiding boekhouden 

Een opleiding boekhouden komt uiteraard met aannemelijke voordelen. Op de eerste plek is een baangarantie erg hoog, gezien boekhouders zeer gewild zijn bij bedrijven en zakenmensen. Of je nu als afgestudeerd boekhouder voor jezelf wilt beginnen of je gaat solliciteren bij een bedrijf, de kans om aangenomen te worden is relatief groot. Daarbij blijft je relevantie bij het bedrijf altijd hoog en krijg je nooit het gevoel dat je een nutteloze taak aan het uitvoeren bent bij het bedrijf. Als belangrijke schakel van je potentiële werkgever zul je nooit teniet worden gedaan op basis van je competenties. Daarbij kun je door kundig te zijn in het financieel administratieve veld, je eigen financiële situatie ook een flinke boost geven.    

Naast de hoge relevantie die je zult creëren aan de hand van de opleiding, is de opleiding zelf ook goed te doen. Een opleiding boekhouden is geen opleiding waar je jaren mee bezig hoeft te zijn. Een gemiddelde cursus boekhouden kun je volbrengen binnen ruim een jaar tijd. Op de lange termijn is deze toewijding winstgevend voor het verkrijgen van volledige kennis over het boekhouden. Tot slot kun je je opleiding tot boekhouder zelfs volledig betaald ontvangen van je toekomstig werkgever wanneer je dit ter sprake brengt bij je sollicitatie. Dit komt omdat wederom de relevantie van een boekhouder in het bedrijfsleven erg hoog is. Haal er daarom vooral je voordeel uit.

Waar kun je de opleiding het beste starten

Een opleiding boekhouden kun je tegenwoordig volgen via verschillende aanbieders en in verschillende vormen. De opleiding boekhouden is beschikbaar op MBO, HBO en universitair niveau en daarmee toegankelijk voor zowat iedereen die er interesse in heeft. Dit betekent echter niet dat je per se de opleiding moet volgen op een MBO, Hogeschool of Universiteit. Een opleiding als boekhouder is tegenwoordig ook beschikbaar als online cursus, verspreid over verschillende gerenommeerde aanbieders waaronder NTI, LOI en meer. Er zijn cursussen voor de basiskennis en gevorderde kennis over het boekhouden, en innen de vakterm bestaan er ook meerdere specialisaties en richtingen waarvoor je je kunt laten opleiden. Zo kun je je specialiseren in onder andere bedrijfsadministratie, financiële assistentie en belastingwetgeving. Je kunt veel deuren kiezen binnen het boekhouden, maar er gaan onwijs veel deuren open wanneer je de opleiding voltooid hebt.