Waarom een rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Als ondernemer kom je in lastige situaties terecht. Dat geldt voor de kleine ondernemingen die vanuit huis werken, maar ook voor de ondernemingen waar tientallen mensen aan het werk zijn op dagelijkse basis. Het zijn de uitdagingen die het interessant maken. Had je het makkelijk willen hebben, zonder risico’s, dan was je wel in loondienst blijven werken. Sommige risico’s wil je echter niet lopen. Zoals een claim aan je broek van een werknemer, een ander bedrijf of een klant die schade opgelopen heeft door gebruik van jouw product. Die risico’s lopen namelijk al snel in de tienduizenden euro’s en dat zorgt ervoor dat het voortbestaan van jouw bedrijf bedreigd kan worden. Dit kun je zelf oplossen. Vandaag nog.

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten

Wil je zeker weten dat je altijd juridische hulp achter de hand hebt? Wil je zeker weten dat je een advocaat in kunt schakelen zonder direct je portemonnee binnenstebuiten te keren? Dan is een rechtsbijstandverzekering een bijzonder interessante optie. Voor een vaste maandelijkse premie wordt er een dekking gegeven die interessant is wanneer je wel ineens in de rechtbank komt te staan, wanneer een personeelslid zijn ontslag aanvecht of een klant een schadeclaim indient omdat jouw product de magnetron opgeblazen heeft.

De kosten en gebieden die gedekt worden, zijn de kosten die enorm hoog op kunnen lopen. Dat zorgt ervoor dat je de verzekering vaak binnen korte tijd terugverdient wanneer je tegen een probleem aanloopt. Kom je niet in de rechtbank, dan kun je alsnog vaak gebruikmaken van de verzekering omdat er raadgevers en juristen beschikbaar zijn die je kunnen helpen. Zoals met de regels binnen jouw bedrijf, het opstellen van contracten, het invorderen van facturen die niet betaald zijn. En je hebt altijd iemand die je kunt bellen om direct advies te krijgen wanneer je echt hulp nodig hebt. Zo kan je bedrijf altijd verder, en kan de verzekeraar je helpen wanneer je wilt groeien. Zeker wanneer je kiest voor incozina.be.

Sterk in je schoenen staan

Een rechtsbijstandverzekering zorgt er niet voor dat je gelijk krijgt, maar het zorgt er wel voor dat je altijd in je recht staat. Dat is een prettig idee, zeker in een samenleving waar al snel claims neergelegd worden bij andere personen en waar de gang naar de rechtbank steeds gebruikelijker lijkt te worden. Je wilt zekerheid voor je bedrijf, en je wilt zeker weten dat je altijd verder kunt: Ook wanneer er een claim is, een geschil is, of er een probleem is met een ontslagen medewerker. Wil je zeker weten dat je een goede basis hebt, en alles op orde hebt binnen jouw bedrijf, zorg er dan voor dat je met regelmaat de verzekeringen naloopt die je hebt en vraag een raadgever welke verzekeringen bij jouw bedrijf passen. Elk bedrijf is uniek, daarom is het goed om elke situatie apart te bekijken en hierop in te spelen, samen met je verzekeraar, zodat je bedrijf gewoon dynamisch kan blijven en verder kan groeien richting de toekomst, mét een rechtsbijstandverzekering op maat.