uitzoeken zorgverzekering

Waar houd je rekening mee bij het uitzoeken van je zorgverzekering?

Je zorgverzekering is een maandelijkse kost die redelijk hoog kan oplopen. Veel mensen proberen deze kosten zoveel mogelijk naar beneden te drukken. Toch is het uitkiezen van je zorgverzekering erg belangrijk. Wil jij weten waar je allemaal rekening mee moet houden? Lees dan verder.

Eigen risico

Veel zorgverzekeringen hebben een eigen risico. Er is een wettelijke eigen risico van 385 euro die veel zorgverzekeringen hanteren. Neem altijd even een kijkje wat het eigen risico echt is en wat de uitzonderingen zijn. In sommige gevallen is het handig om je eigen risico te verhogen. Dit is alleen het geval als je je zorg nauwelijks gebruikt. Dit kan namelijk leiden tot hoge kortingen. Houd er dan wel rekening mee dat als je je eigen risico verhoogd hebt, je een hoge rekening kan krijgen als je wel gebruikt maakt van je zorg.

De basisverzekering

Iedereen gebruikt zijn zorg op een andere manier. De een maakt veel gebruik van de tandarts en de andere weer van fysiotherapie. Probeer daarom je basisverzekering hierop af te sluiten. Je kan ook gebruik maken van slimme kortingen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op e-kortingscode voor handige kortingen voor diverse zorgverzekeringen.

De aanvullende verzekering

Naast de basisverzekering zijn er vaak nog veel extra kosten die erbij kunnen komen, Denk bijvoorbeeld aan kosten als tandartsverzekering, fysiotherapie en kosten voor bril/lenzen. Als je één van deze zaken wilt verzekeren is het een aanrader om dit niet te doen. Dit komt omdat je dan een hele hoge premie gaat betalen en het vaak goedkoper is om zelf een bril aan te schaffen of los de fysiotherapie te betalen.

Besparen

Ten slotte kun je nog meer besparen op jouw zorgpremie door op enkele punten te letten. Wist je namelijk dat er speciale verzekeringen voor zzp’ers bestaan? Zo kun je eenvoudig collectiviteitskorting krijgen. En als je bijvoorbeeld jaarlijks de premie betaalt in plaats van maandelijks kun je ook korting ontvangen.