Uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken

Overweeg je om een uitvaartverzekering af te sluiten? Dan ben je niet de enige. Ongeveer 70% van alle Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Natuurlijk zijn er verschillende verzekeraars die een uitvaartverzekering aanbieden. Die uitvaartverzekeringen verschillen wat betreft de te betalen premie en de polisvoorwaarden. Wil je op zoek naar de beste uitvaartverzekering? Dan moet je uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken.

Goedkope uitvaartverzekeraars

Op zoek naar een de uitvaartverzekeraar die de goedkoopste uitvaartverzekering aanbiedt?. Enkele bekende en vaak gekozen uitvaartverzekeraars die een goedkope verzekering aanbieden zijn, van de goedkoopste naar de duurste,  Yarden, Ardanta, Dela en Monuta. De eerstgenoemde uitvaartverzekeraar biedt in 2020 een uitvaartverzekering aan voor een maandpremie van € 7,88, terwijl de laatstgenoemde uitvaartverzekeraar een uitvaartverzekering aanbiedt voor een maandpremie van € 9,88. Voor nog geen 10 euro kun je dus al verzekerd zijn voor de uitvaartkosten. Let op! De genoemde bedragen zijn waarschijnlijk niet op jou van toepassing. In dit geval zijn de premies gebaseerd op een man van 33 en een verzekerd bedrag van € 6.000. Ben je ouder of wil je een uitgebreide begrafenis of crematie? Dan betaal je ongetwijfeld meer dan de zojuist genoemde maandpremies.

Een uitvaartverzekering moet waardevast zijn

Heb je een uitvaartverzekering afgesloten? Dan ben je voor een bepaald bedrag verzekerd. De verzekering heeft dus een bepaalde verzekerde waarde. Het kan echter gebeuren dat de verzekerde waarde niet meer genoeg is op het moment dat je komt te overlijden en je uitvaart moet worden geregeld. Dat komt omdat de kosten van een uitvaart jaarlijks stijgen.  Natuurlijk wil je dat voorkomen, want je wilt niet dat de nabestaanden een deel van de kosten van jouw uitvaart moeten betalen. Hoe kun je dat voorkomen? Let er bij het vergelijken van de verschillende uitvaartverzekeringen op of de uitvaartverzekering waardevast is. Dan stijgen zowel de verzekerde waarde als de kosten van jouw uitvaart.

Let op de premieperiode

Niet alleen de hoogte van de te betalen premie kan verschillen. Ook de premieperiode kan per uitvaartverzekering verschillen. Soms moet je betalen tot de datum van overlijden? Heb je een lang leven? Dan betaal je wellicht meer premie dan het bedrag dat na je overlijden wordt uitgekeerd. Er zijn ook uitvaartverzekeringen waarvoor je een bepaalde periode, bijvoorbeeld 30 jaar of tot het bereiken van de leeftijd van 65 jaar, premie moet betalen. Let bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen dus ook op de premieperiode.