Tips op te besparen op een verzekering

Heb jij al jouw verzekeringen geregeld en op orde? Of zit jij aangesloten bij verzekeringsmaatschappijen maar heb jij geen idee of jouw verzekeringen nog up to date zijn? Meestal denken we er pas aan het eind van het jaar over na om onze verzekeringen te controleren, meestal ook alleen de zorgverzekering.

Het is handig om dit toch eens allemaal na te kijken, wie weet is jouw situatie wel veranderd en moet bijvoorbeeld je woonverzekering aangepast worden. Dit kan onder andere doordat je woonsituatie is veranderd, of je inboedel is veranderd of jij wil meer uit je woonverzekering halen. Je kunt contact opnemen met je verzekeraar, maar voordat je dat doet kun je ook eerst online zelf verzekeringen vergelijken.

Vergelijk en bespaar

Door verzekeringen te vergelijken kom jij er niet alleen achter of jouw verzekering nog wel bij jou past, je kunt hierdoor ook controleren of jij niet teveel geld betaald elke maand aan voor jouw verzekeringen. Online vul je gemakkelijk jouw gegevens in, jouw situatie en welke verzekeringen jij nodig hebt. Alle verzekeringsmaatschappijen worden voor jou op een rijtje gezet, met duidelijk wat de verzekering kost elke maand.

Mocht jouw situatie iets meer ingewikkeld zijn en heb jij hulp nodig? Dan is bellen met de verzekeringsmaatschappij of een e-mail sturen natuurlijk ook altijd een optie. Vindt op de vergelijkingswebsite makkelijk de contactgegevens van de bedrijven die jij wil benaderen met jouw vragen. Stel van tevoren een kort vragenlijstje op, zodat je niets vergeet te vragen aan de telefoon of per e-mail.

Geld overhouden voor leukere dingen

Een laatste tip om even na te kijken, ben jij oververzekerd? Stel jij hebt een inboedelverzekering en de inboedel staat een aantal duizend Euro te hoog ingeschat, dit gebeurt niet regelmatig, maar soms per ongeluk is dit het geval. Neem dan contact op met de verzekeraar, zij helpen jou hier namelijk graag mee. Hopelijk na deze tips heb jij straks geld over voor leukere dingen zoals een vakantie, een paar nieuwe schoenen of gewoon voor je spaarpotje.