Tips om veilig te klussen

De een is er gek op, de ander stelt het zo lang mogelijk uit: klussen. Voor iedereen die gaat klussen, is het belangrijk om na de denken hoe je dit zo veilig mogelijk aanpakt. Je wilt tenslotte niet dat je klus uitmondt in lichamelijke ellende. Hieronder vind je een aantal tips waarmee je veilig kunt klussen.

Gebruik een rolsteiger in plaats van een ladder

Als je incidenteel even omhoog moet, bijvoorbeeld om op een dakje te komen, dan is een ladder een prima hulpmiddel. Zolang je er maar voor zorgt dat de ladder stabiel staat en niet weg kan glijden, kunnen er weinig ongelukken gebeuren. Als je echter een klus op hoogte moet doen waarbij je gereedschap en materialen zoals kwasten en verf nodig hebt, dan is het verstandiger om een rolsteiger te gebruiken. Op rolsteiger.net vind je een groot aanbod in rolsteigers. Je kunt op rolsteiger.net de ideale rolsteiger samenstellen en thuis laten bezorgen. Een rolsteiger kun je gemakkelijk verplaatsen en je hebt al jouw klusspullen op een veilige manier binnen handbereik. Je hebt op een rolsteiger ook voldoende werkruimte.

Zorg voor goede schoenen

Wellicht een open deur, maar klussen op teenslippers of gympen is niet aan te raden. Als er iets zwaars op je voet valt, dan is je voet niet beschermd en is de kans vrij groot dat je gewond raakt. Het is beter om een paar goede werkschoenen aan te schaffen. Werkschoenen hebben een versterkte neus waarmee je voeten beschermd zijn mocht er iets op vallen. Tevens hebben werkschoenen een dikke sterke zool. Dit is met name prettig als je per ongeluk in een uitstekende spijker of glas stapt. Grip is ook belangrijk. Normale schoenen hebben vaak een gladde zool. Werkschoenen hebben zolen met veel grip zodat de kans dat je uitglijdt minimaal is.

Vergeet je werkkleding niet

Naast schoenen, is ook je kleding van belang. Je kunt het beste kiezen voor goede werkkleding of een overall. Werkkleding en overalls zijn sterker en kunnen beter tegen vuil dan normale kleding. Daarnaast biedt goede werkkleding ook veel meer bescherming dan normale kleding. Verf en andere stoffen komen veel minder snel in aanraking met je huid en zo voorkom je huidirritatie of erger. Werkkleding is daarnaast ook veel beter weer schoon te krijgen dan reguliere kleding.