berekening zorgverzekering

Tips om de geschikte zorgverzekering te kiezen

Aan het eind van elk jaar zoeken we massaal naar de goedkoopste en beste zorgverzekering. In Nederland zijn we verplicht om een basisverzekering af te sluiten. We hebben de keuze uit ongeveer 40 verschillende merken. Dit zijn voornamelijk merken die onderdeel uitmaken van een grote verzekeringsmaatschappij. Univé en Zekur.nl vallen bijvoorbeeld onder VGZ. In 2019 is het eigen risico verhoogd naar €385. Ook de zorgpremie is verhoogd. Hierdoor zijn we steeds kieskeuriger betreft de keuze voor een zorgverzekering. In dit artikel lees je aan aantal tips waarmee je de juiste verzekering kiest.

Kijk naar je huidige zorgkosten

Om een goede indicatie te krijgen van de zorgkosten voor het komende jaar kan je onder andere kijken naar je huidige zorgkosten. Hoeveel heb je betaald aan tandartskosten? Dekt een verhoging van je aanvullende tandartsverzekering deze kosten? Op basis hiervan kan je al een globale inschatting maken van wat je nodig hebt het komende jaar.

Kijk naar veranderingen in je gezondheid

Naast het kijken naar je huidige zorgkosten dien je ook te kijken naar het komende jaar. Staan er bepaalde zorgkosten op de planning of moet je bepaalde hulpmiddelen aanschaffen die (deels) vergoed kunnen worden? Wanneer je bijvoorbeeld weet dat je steunzolen op maat moet laten maken omdat je al een lange tijd kniepijn hebt, kan je kijken naar welke verzekering dit (deels) vergoed.

Vergelijk zorgverzekeringen

Tegenwoordig zijn er tal van website waar je producten en diensten kan vergelijken, dit geldt ook voor zorgverzekeringen. Om de keuze makkelijker te maken heb je de mogelijkheid om verschillende opties te selecteren. Zo kan je kiezen voor een volledige keuze aan ziekenhuizen of je kan de verzekeringen sorteren op kosten per maand.   

Vergeet tevens niet te informeren wat de kortingsmogelijkheden zijn. Vaak kan de verzekeringsmaatschappij je korting aanbieden wanneer je meerdere verzekering bij hen af sluit.