Taken van een salarisadministrateur

Als niemand salaris zou krijgen, zouden er ook niet zo heel veel mensen werken… Salaris hoort nou eenmaal bij het werk, en daarom is het ook zo belangrijk dat alles met betrekking tot de betalingen van loon goed geregeld wordt. Om er voor te zorgen dat dit daadwerkelijk het geval is, is er bij veel bedrijven een speciale salarisadministrateur aanwezig. Als je geïnteresseerd bent in zo’n baan, kun je op deze pagina precies lezen wat er allemaal van je wordt verwacht.

Moet je een bepaalde opleiding hebben afgerond?

Je draagt een aardige verantwoordelijkheid als salarisadministrateur, aangezien er maandelijks grote bedragen rond worden gestuurd. Daarom is het ook niet zo gek dat er bij een vacature salarisadministrateur van je wordt verwacht dat je een bepaalde opleiding hebt afgerond. Dit is niet altijd het geval, soms wordt er ook een bepaald omscholingstraject aangeboden. Als je dan wordt aangenomen, zal je eerst een opleiding van een aantal weken krijgen waarin je alle kneepjes van het vak worden geleerd.

Als je echter binnen de opleiding Administrateur hebt gekozen voor de richting salarisadministrateur, een MBO niveau 4 opleiding, heb je als het goed is genoeg kennis in huis om aan de slag te gaan bij een leuk bedrijf! Op de link die werd gedeeld kun je gemakkelijk vinden op welke plekken in het land er nog vacatures open staan voor de baan waarin jij interesse hebt. Ook kun je gemakkelijk aangeven hoe ver de baan maximaal van je woonplaats mag liggen. Solliciteren op een vacature was nog nooit zo makkelijk!

Hoe ziet een dag in het leven van een salarisadministrateur eruit?

En dan gaan we kijken naar wat je precies doet als je bent aangenomen als salarisadministrateur. Als er contracten worden afgesloten met nieuwe medewerkers, of iemand opslag krijgt, moet jij dat als administrateur verwerken in het systeem. Dit is echter niet zo simpel als het lijkt, omdat er ook altijd veel geregeld moet worden met betrekking tot de belasting en de pensioenen. Maandelijks moet er loonbelasting worden afgedragen aan de overheid, dus dat moet goed worden geprogrammeerd.

Om dit allemaal te doen moet je op de hoogte zijn van de regels die gelden, en het zal vaak genoeg voorkomen dat werknemers contact met je opnemen. Zij weten namelijk vaak net iets minder goed dan jij hoe het werkt. Daarom is een belangrijk onderdeel van je takenpakket ook het beantwoorden van vragen. Salarisadministrateur zijn vereist erg veel precisie. Als er fouten worden gemaakt, kan dit namelijk grote gevolgen hebben. Daarnaast is het natuurlijk zo dat er gewerkt wordt met harde deadlines, die niet gemist mogen worden. Het kan niet zo zijn dat iemand zijn salaris niet krijgt. Iedereen heeft maandelijks vaste lasten die moeten worden afgedragen.

Kan jij tegen de stress van deadlines en ben jij secuur in je werk? Overweeg dan een baan als salarisadministrateur. Het is vaak mogelijk om omgeschoold te worden, dus het maakt niet uit als je nog geen ervaring hebt! Kijk goed rond naar de vacatures en wie weet vind je wel iets dat bij je past!