OK meubels die kwaliteit en comfort bieden

Mensen in de zorg leveren elke dag weer een enorme prestatie, ook in de operatiekamer. Daarom is het belangrijk dat de operatiekamerinrichting comfortabel is, met meubels die eenvoudig te bedienen zijn en ergonomisch verantwoord zijn. Daarnaast moeten de OK meubels een hoge kwaliteit hebben en lang meegaan. Gelukkig is er bij de ontwikkeling van medisch meubilair steeds meer oog voor ontwerpen die prettig in gebruik zijn voor zorgpersoneel en patiënten.

OK inrichting die functioneel is

Door goed te luisteren naar de wensen van het OK personeel kunnen innovatieve OK meubels ontwikkeld worden die het werkgemak verbeteren en zo het werk verlichten. Dat maakt het personeel meer ontspannen tijdens de OK werkzaamheden, zodat de chirurg, specialisten, assistenten, verpleegkundigen en alle andere medewerkers zich kunnen richten op de beste zorg die de patiënt nodig heeft. Van een stoel die – vanwege de steriliteit – met de voet bediend kan worden tot een instrumententafel die ervoor zorgt dat u uw handen vrij hebt, dit soort producten verhogen het werkcomfort enorm.

Comfortabel verlosbed dat makkelijk in gebruik is

Als een zwangere vrouw in het ziekenhuis gaat bevallen, dan is het handig als zij de hele tijd in één bed kan blijven. Een verlosbed dat tegelijkertijd ook verpleegbed is, is dan ideaal. Zowel de aanstaande moeder, de verloskundige als de zorgmedewerkers hebben baat bij een multifunctioneel bed dat prettig in gebruik is en dat zorgt voor een opgeruimde omgeving. Een veilig bed met onderdelen die los van elkaar te bedienen zijn en dat geschikt is voor alle baringshoudingen is dan ook onontbeerlijk. Bovendien moet het bed ergonomisch verantwoord zijn voor het personeel en moet het makkelijk te verrijden zijn.

Ontwerpen die het personeel ondersteunen

Een van de bedrijven die het verschil maakt met weldoordachte OK meubels is VAB. Deze onderneming uit Zwolle ontwikkelt en levert al jarenlang medische meubels, die het zorgpersoneel maximaal ondersteunen bij hun intensieve werk. Naast operatiekamermeubels biedt VAB ook moeder-en-kindproducten, rooming-in-meubiliair, behandelstoelen en ander ziekenhuismeubilair. De medewerkers helpen u op deskundige wijze met de productkeuze en kunnen desgewenst een proefplaatsing regelen.