psycholoog

Ik heb straatvrees, maar wil wel een consult met een psycholoog. Wat nu?

Al tijden zit je door je straatvrees als het ware opgesloten in je eigen huis. Bij het idee van naar de supermarkt gaan of met vrienden afspreken in de stad raak je helemaal in paniek. Eigenlijk wil je er heel graag iets aan doen, maar doordat je het liefst binnen blijft lijken de oplossingen beperkt. Zo zie je het bijvoorbeeld (eerst) niet zitten om alleen naar een praktijk van de psycholoog te gaan voor hulp. Er zijn een aantal oplossingen waardoor jij alsnog in gesprek kunt gaan met een psycholoog.

Ga samen op pad

Wil je het liefst wel naar een praktijk? Maar raak je alleen bij het idee van op pad gaan in je eentje helemaal in paniek? Vraag dan aan je partner, een goede vriend of een familielid waarbij jij je op je gemak voelt of diegene met je mee wil gaan of je af kan zetten bij de praktijk. Voel je in ieder geval niet bezwaard om hulp te vragen, dit is een eerste stap om jouw straatvrees te overwinnen. In dit geval kan je ook een plan opstellen met je psycholoog om dit af te bouwen. Bijvoorbeeld dat je na verloop van tijd het laatste stukje zelf gaat lopen.

Online therapie

Dankzij de technologie van tegenwoordig zijn er meerdere mogelijkheden om in gesprek te gaan met een psycholoog. Een voorbeeld hiervan is online therapie. Door te Facetimen met een psycholoog heb je toch het gevoel dat je een face-to-facegesprek aan het voeren bent, vanuit je vertrouwde omgeving. Hierdoor wordt het voor jou ook veel makkelijker om te praten over jouw problematiek. Daarnaast zal de psycholoog er alles aan doen om jou op je gemak te stellen om het gesprek op gang te brengen.

Plan de gesprekken bij jou thuis

Ben je er (nog) niet klaar voor om zelf naar de praktijk van de psycholoog te gaan? Zoek dan naar specialisten in de buurt die ook de mogelijkheid aanbieden voor een consult bij jou thuis. Zo ga jij in gesprek in een voor jou veilige omgeving en kunnen jullie samen de eerste stappen zetten om jouw straatvrees te overwinnen. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld een plan opstellen om na een aantal consulten samen even naar buiten te gaan.