Huidproblemen verhelpen met een waterontharder

Veel mensen hebben last van een onzuivere huid. Er zijn duizenden huidverbeterende producten op de markt en allerlei huidtips voor  verschillende soorten huidproblemen en huidtypes maar in dit artikel staat misschien iets waar je niet zo snel aan zou denken. Wat kan helpen met jouw huidproblemen, is een waterontharder. In dit artikel gaan we het hebben over wat een waterontharder is, de voordelen die een waterontharder voor je huid biedt en nog een aantal andere tips voor een zuivere huid.

Wat is een waterontharder?

Het klinkt allemaal leuk en aardig maar wat is een waterontharder eigenlijk en waar kan je zo’n ding überhaupt kopen? Je kan waterontharders kopen bij Soft Water Systems bijvoorbeeld. Je hebt allerlei verschillende soorten waterontharders dus onderzoek welke het beste is voor jou als je van plan bent om een waterontharder aan te schaffen. Het water dat uit de kraan komt in Nederland is hard water en bevat kalk en magnesium. Een waterontharder haalt het kalk en magnesium eruit en zorgt voor zacht water. Dit zorgt voor zachtere kleding, een langere levensduur van je apparaten, het is goed voor de leidingen, vermindert het gebruik van zeep en wasproducten, zorgt voor minder kalkaanslag enzovoort. 

Helpen bij huidproblemen

Maar hoe helpt een waterontharder dan bij huidproblemen? Een waterontharder filtert schadelijke stoffen en kalkdeeltjes uit het water, dit is erg ideaal als je last hebt van een gevoelige huid of als je huidproblemen hebt zoals eczeem of psoriasis. Doordat de schadelijke stoffen en kalkdeeltjes eruit worden gefilterd, heb je als gevolg zacht water, wat minder schurende kalkdeeltjes bevat. Dit kan een positief effect hebben voor mensen met een gevoelige huid of huidproblemen. 

Tips

Om je huid te verbeteren kan je veel verschillende dingen ondernemen zoals het reinigen van je huid. Reinig elke ochtend en avond je huid met je favoriete reiniger en zacht water. Het is natuurlijk wel fijn dat het water dan wel goed uit de kraan komt, als je last hebt van een te lage waterdruk zijn er veel mogelijkheden en tips die helpen om waterdruk in je leidingen te verhogen. Na het reinigen van je huid is het erg belangrijk dat je jouw huid daarna goed hydrateert met een dag- of nachtcrème. Naast deze standaard stappen kan je ook nog extra dingen doen zoals een gezichtsmasker opdoen om de zoveel tijd, of twee keer in de week een milde scrub gebruiken.