Hoe ziet de zorgverzekering eruit?

Je kunt je tegenwoordig voor alles wel verzekeren. Voor je telefoon, arbeidsongeschiktheid, je huisdier en je reizen. De populariteit van verzekeringen zie je ook terug in het aantal vacatures in de verzekeringen branche.

De meest bekende verzekering is natuurlijk de zorgverzekering.  Maar wat houdt deze verzekering precies in en waar moet je op letten bij het afsluiten ervan? Het kiezen van de juiste zorgverzekering kan lastig zijn. Er zijn zo veel verschillende soorten verzekeringen, dat het soms moeilijk is om te bepalen welke je nodig hebt. Welke type (aanvullende) zorgverzekeringen zijn er?

Basis

De basisverzekering is de verzekering die iedereen in Nederland moet hebben. Deze verzekering vergoedt de kosten van medische zorg, zoals huisartsbezoeken, eigen risico en ziekenhuisopnames. Je betaalt elke maand een vast bedrag voor deze verzekering, ongeacht hoeveel of hoe weinig je gebruik maakt van medische zorg.

Aanvullend

De aanvullende verzekering is een extra verzekering die je bovenop de basisverzekering kunt afsluiten. Deze verzekering vergoedt de kosten van zorg die niet inbegrepen zijn in de basisverzekering, zoals fysiotherapie, brillenglazen en orthodontie. Je betaalt elke maand een vast bedrag voor deze verzekering, ongeacht hoeveel of hoe weinig je gebruik maakt van de aanvullende zorg.

Tandarts

De tandartsverzekering is een extra verzekering die je bovenop de basisverzekering kunt afsluiten. Deze verzekering vergoedt de kosten van tandheelkundige zorg, zoals tandartsbezoeken, röntgenfoto’s en behandelingen. Je betaalt elke maand een vast bedrag voor deze verzekering, ongeacht hoeveel of hoe weinig je gebruik maakt van de tandheelkundige zorg.

Fysiotherapie

De fysiotherapieverzekering is een extra verzekering die je bovenop de basisverzekering kunt afsluiten. Deze verzekering vergoedt de kosten van fysiotherapeutische zorg, zoals fysiotherapiebehandelingen en oefentherapie. Je betaalt elke maand een vast bedrag voor deze verzekering, ongeacht hoeveel of hoe weinig je gebruik maakt van de fysiotherapeutische zorg.

Orthodontie

De orthodontieverzekering is een extra verzekering die je bovenop de basisverzekering kunt afsluiten. Deze verzekering vergoedt de kosten van orthodontische zorg, zoals braces en beugels.

Waar moet je op letten?

Als je een zorgverzekering afsluit, is het belangrijk om te weten wat de verzekering precies vergoedt. Sommige verzekeringen vergoeden alleen de kosten van medische zorg, terwijl andere verzekeringen ook de kosten van aanvullende zorg vergoeden. Let daarom goed op wanneer je een zorgverzekering afsluit.