Hoe vind je een goede zorgverzekeraar?

In Nederland ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Veel mensen kiezen voor een bepaalde zorgverzekeraar, en blijven vervolgens hun hele leven bij dezelfde aanbieder van zorgverzekeringen. Dat is natuurlijk geen enkel probleem, zolang je maar tevreden bent!

Maar als je dan toch van zorgverzekering wilt wijzigen – omdat je de klantenservice heel slecht te bereiken vind bijvoorbeeld, of je bent het niet eens met het eigen risico of de dekking van de aanvullende verzekering – hoe ga je dit aanpakken? Waar moet je dan op letten? Hoe vind je een zorgverzekeraar die bij jou past? Hier volgen wat handige tips!

Een goede zorgverzekeraar vind je zo!

De dekking van de verplichte basis ziektekostenverzekering wordt ieder jaar weer opnieuw bij  wet vastgesteld. Dit deel van de ziektekostenverzekering is dus altijd hetzelfde bij alle zorgverzekeraars. 

Mocht je alleen ge├»nteresseerd zijn in het afsluiten van een basis ziektekostenverzekering, dan kun je volstaan met het bekijken van de reviews op een review site. Door het lezen van de reviews van andere verzekerden kun je je een beter beeld vormen van hoe ze met hun klanten omgaan. Wanneer je de reviews over verzekeraars doorleest, krijg je al een goed beeld van hoe de verzekeraar met zijn of haar klanten omgaat. 

Zoek de verschillen in de aanvullende verzekering

Wanneer je verzekerd wilt worden tegen ziektekosten die niet in het basispakket zitten, dan doe je er verstandig aan een aanvullende verzekering af te sluiten. Deze aanvullende verzekeringen worden door de verzekeraar zelf samengesteld, De voorwaarden en het prijskaartje kunnen dus per verzekeraar heel erg verschillen. Het is daarom heel belangrijk dat je goed bekijkt welke kosten door welke verzekeraar gedekt worden. 

Heb jij nekklachten en daarom vaak en veel fysiotherapie nodig? Of ben je juist een enorme fan van homeopathische geneeskunde? Hoe kom je er achter welke zorgverzekeraar heeft een aanvullend pakket wat het beste bij jou past?   

Ook nu hoef je het wiel niet steeds opnieuw zelf uit te vinden. Er zijn verschillende websites waarbij je de zorgpremie en de dekking van de aanvullende verzekeringen kunt vergelijken. 

Van zorgverzekeraar wijzigen

Heeft jouw huidige verzekeraar de premie of de dekking van de aanvullende verzekering gewijzigd en wil je nu overstappen naar een andere verzekeraar? Een verandering in de polis (dekking of prijs) is altijd een gegronde reden om van verzekeraar te wijzigen, maar dit moet je wel binnen een bepaalde tijd doen! Bel daarom tijdig met de klantenservice van je verzekeraar om te vragen wat je moet doen. Een goede, betrouwbare verzekeraar zal hier begrip voor hebben en dan ook geen problemen over maken.

En vergeet niet je ervaringen met anderen te delen door het achterlaten van een persoonlijke een eerlijke beoordeling. Laat je review op Reviewsbird.nl achter, zodat anderen meer te weten kunnen komen over de werkwijze van bepaalde zorgverzekeraars.