Hoe slim is overstappen naar een andere zorgverzekering?

Heb jij jouw zorgverzekering 2021 al afgesloten of blijf je bij je huidige zorgverzekering? Wanneer het einde van het jaar nadert heb je weer de mogelijkheid om een andere polis af te sluiten bij een andere verzekeraar. De premie stijgt jaarlijks en dat betekent dat er veranderingen te zien zijn bij verzekeraars. Maar hoe slim is het om ieder jaar over te stappen naar een andere zorgverzekering? In welke opzichten loont dit? Hier lees je meer over het afsluiten van een zorgverzekering bij een nieuwe zorgverzekeraar.

3 redenen om over te stappen

Als je goed zit bij je huidige zorgverzekeraar en je blij bent met de polis is het zeker een goed idee om hier te blijven. Maar het kan ook wel degelijk lonen om eens verder te kijken naar je mogelijkheden. Er zijn diverse redenen waarom het slim is om dit te doen:

  1. Een nieuwe zorgverzekering kan zomaar een paar euro per maand goedkoper zijn;
  2. Wanneer jouw zorgvraag verandert kun je een zorgverzekering vinden die hier beter op aansluit;
  3. Prijzen veranderen ieder jaar: wellicht betaal je onnodig teveel voor je huidige polis;

Het nut van vergelijken

Vooral de premie en een verandering in de zorgvraag zijn de twee belangrijkste redenen om eens te kijken naar de mogelijkheden van overstappen. Wil je bijvoorbeeld een meer uitgebreide polis of juist een minder uitgebreide polis? Hiervoor is het slim om van zorgverzekering te veranderen. Wil je bij jouw huidige verzekeraar blijven? Kijk dan voor de zekerheid ook even naar de veranderende premie. Het kan zomaar voorkomen dat je ergens anders veel goedkoper uit bent.
Aan het einde van het jaar heb je de mogelijkheid om een nieuwe polis af te sluiten: vanaf half november tot 31 december weet je de nieuwe premies van de zorgverzekeraars en kun je aan de slag gaan met vergelijken. Een zorgverzekering vergelijken zorgt ervoor dat je een betere keuze kunt maken en minder zorgpremie kan betalen. Je zorgt er daarnaast voor dat je nooit onnodig teveel betaald en dat je de zorg krijgt die jij nodig hebt.