Hoe ontstaat een zwangerschapsmasker?

Je hebt er misschien wel eens van gehoord of er zelfs al eens mee te maken gehad, het zwangerschapsmasker. Voor veel van ons is het onbekend, waardoor dit nu komt en hoe het ontstaat. Je moet er misschien niet aan denken dit te krijgen, maar er is een schrale troost. Wel zeventig procent van de vrouwen krijgt hiermee te maken tijdens de zwangerschap, waardoor jij je echt niet hoeft te schamen mocht jij dit krijgen. Hoe ontstaat een zwangerschapsmasker eigenlijk en kun je hier iets aan doen? Dit zijn vragen, waar je dolgraag het antwoord op wilt weten als jij een zwangerschapsmasker hebt gekregen.

Hoe ontstaat een zwangerschapsmasker?

Een terechte vraag die vaak gesteld wordt is het ontstaan van een zwangerschapsmasker, hoewel dit niet bij alle dames voorkomt. Het zwangerschapsmasker ontstaat in de meeste gevallen bij dames die 13 weken of langer zwanger zijn. Het kan zelfs voorkomen dat je in het laatste trimester van de zwangerschap nog een zwangerschapsmasker krijgt. Meestal wordt het zwangerschapsmasker zichtbaar door de blootstelling aan de zon. Toch komt het niet enkel van de zon, want het heeft ook te maken met de hormonen die we aanmaken in ons lichaam.

Kun je het zwangerschapsmasker voorkomen?

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is mogelijk jezelf te beschermen tegen het zwangerschapsmasker. Het is dan wel belangrijk om de zon zoveel mogelijk te vermijden gedurende de zwangerschap. Mocht dit best lastig zijn en je bent graag buiten, dan is het belangrijk je goed in te smeren met een hoge factor zonnebrand. Ook als de zon in de winter schijnt, want de zon zorgt nu eenmaal voor de zichtbaarheid van een zwangerschapsmasker. Een goede tip, draag een hoedje of een pet mocht je wat langer buiten zijn en niet in de schaduw kunnen lopen.

Wat kun je nog meer doen?

Je kunt niet altijd alles voorkomen, daarom is het handig te weten wat je kunt doen als je toch last hebt van de vlekken in je gezicht of rondom de hals. Je zou een crème die geschikt is voor pigmentvlekken kunnen gebruiken, want hiermee zou de vlekken kunnen verminderen. De vlekken blijven niet voor altijd, want na de zwangerschap als de hormoonhuishouding weer in balans is zullen de vlekken vanzelf weer verdwijnen. Wist je dat een concealer ook zou kunnen helpen om de vlekken in je gezicht te verminderen of juist te camoufleren?

Tip: Biodermal