Hoe kom je af van je verkoudheid?

Een bezoek brengen aan een wellness biedt meerdere gezondheidsvoordelen. Jouw weerstand verbetert, doordat veel afvalstoffen het lichaam verlaten. Wanneer je namelijk veel afvalstoffen in je lichaam hebt, is jouw weerstand minder goed. In de sauna zweet je, wat ervoor zorgt dat de afvalstoffen het lichaam verlaten. Ook kun je met een saunabezoek voorkomen dat je verkouden wordt. Behalve dat je zorgt voor een betere weerstand, vindt er door een saunabezoek ook een toename van witte bloedcellen plaats. Hierdoor ben je beter bestand tegen verkoudheden en de griep.

Naar een infraroodsauna met een verkoudheid

Zo nu en dan een bezoek aan de sauna kan er dus voor zorgen dat je een verkoudheid voorkomt. Is het dan ook slim om naar een sauna te gaan als je al verkouden bent? Jazeker! Er is maar één bepaalt moment dat je niet naar een sauna mag en dat is wanneer je koorts hebt. De lichaamstemperatuur is dan namelijk al verstoord en deze ga je dan in de sauna nog eens extra verhogen. Wacht dus altijd tot de koorts weg is voordat je in de sauna gaat. Wanneer je jezelf niet helemaal lekker voelt, is het natuurlijk niet fijn om naar een wellnesscentrum te gaan voor een bezoek aan de sauna. Het is in dit soort gevallen veel fijner om thuis een eigen sauna te hebben en dat kan met de sauna’s van Elite Wellness! Ze hebben hier een ruim aanbod in verschillende sauna’s voor bij jou thuis. 

Kan je een griep uitzweten?

Heb jij een flinke griep te pakken? Je kunt hier snel vanaf komen door de sauna in te gaan wanneer je de griep hebt. Ook hier geldt dat je geen koorts mag hebben wanneer je dit doet. Je kunt de griep er in een sauna uitzweten! Neem een dagje vrij van school of werk wanneer je de griep hebt en ga lekker in de sauna zitten. Je komt tot rust en zweet de afvalstoffen eruit. Hierdoor versnel je het ziekteproces en word je sneller beter. 

Afkoelen nadat je in de sauna bent geweest

Wanneer je uit de sauna komt, is het belangrijk dat je goed afkoelt. Het is fijn om meteen een handdoek om te slaan zodat je lekker warm blijft, maar dat is niet goed voor je. Het lichaam krijgt hierdoor geen kans om goed af te koelen en dat is wel heel belangrijk. Afkoelen doe je in een fris bad of een frisse douche.