goedkoopstezorgverzekeringen

Hoe je voor de goedkoopste zorgverzekering kiest

Als Nederlander is het verplicht om minimaal een basisverzekering af te nemen bij een zorgverzekeraar. De keuze is reuze en veel zorgpolissen zijn identiek of gelijkwaardig aan elkaar. Je ontkomt er niet aan om een zorgvergelijker te raadplegen en de goedkoopste zorgverzekering te zoeken.

Goedkope zorgverzekeringen in Nederland

De meest voordelige variant van een zorgverzekering is de basisverzekering omdat hierbij geen extra vergoedingen inbegrepen zijn voor bijvoorbeeld fysiotherapie behandelingen of tandartskosten. Mocht je de aanvullende zorg niet nodig hebben is dat alleen maar prettig. Omdat wettelijk bepaald is wat de basisverzekering vergoedt is kan je kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering die op de markt is. Let hierbij wel op dat niet iedere zorgverzekering alle ziekenhuizen onder contract heeft. Het is altijd verstandig om na te gaan of je een gecontracteerd ziekenhuis bij jou in de buurt wilt hebben, of dat je liever afreist naar een ziekenhuis elders.

Hoe zit dat met die vrije zorgkeuze?

Zorgverzekeringen hebben of een beperkte zorgkeuze of een vrije zorgkeuze. Een vrije zorgkeuze houdt in dat je bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht kan voor een behandeling. Hierbij is het zelfs vaak mogelijk om je eigen arts of chirurg te kiezen.
Heb je een beperkte zorgkeuze, dan kan je niet in ieder ziekenhuis een behandeling inplannen. Dit kan dan alleen bij ziekenhuizen die onder contract staan bij je zorgverzekeraar. Als je toch ergens anders behandeld wilt worden, dan draai je zelf voor de zorgkosten op en die kunnen flink oplopen. Alleen bij spoedsituaties, zoals de eerste hulp of vervoer vanuit een ambulance, mag je in ieder ziekenhuis behandeld worden zonder dat je zelf voor de zorgkosten opdraait.
Voor de zekerheid zou je kunnen kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met vrije zorgkeuze. Zo kan je, indien je een speciale behandeling nodig hebt, altijd terecht bij de beste zorgverleners in het land.