overlijdensrisicoverzekering

Het overstappen van de ene overlijdensverzekering naar de andere

Het eerste wat je moet doen voordat je beslist om te gaan veranderen van de ene verzekering naar de andere overlijdensrisicoverzekering, is een vergelijking maken van de verschillende verzekeringen. Je ziet dan direct welke van de verzekeringen die je hebt bekeken qua premie en voorwaarden het beste bij jou past. Afhankelijk van het bedrag dat je verzekert, moet je een medische vragenlijst invullen of moet je medisch gekeurd worden, dit is voor de verzekeraar belangrijk om te kijken of je wel geznd genoeg bent en of het voor hun handig is om jou te verzekeren. Op basis daarvan besluit de nieuwe verzekeraar of hij je accepteert. Het kan zijn dat de verzekeraar dat alleen doet tegen een hogere premie. Of dat hij zelfs je aanvraag weigert omdat er medische bijzonderheden zijn. Daarom moet je dus altijd wachten met opzeggen van je bestaande overlijdensrisicoverzekering totdat je door de nieuwe verzekeraar bent geaccepteerd.

Je kunt de verzekering opzeggen op het moment dat je opnieuw premie betaalt. In het geval dat je 1 keer per jaar premie betaalt dan kun je dus jouw verzekering 1 keer per jaar opzeggen. Als je jou premie per maand betaalt, dan is het mogelijk dat je jou verzekering elke maand kan opzeggen.Denk eraan dit geldt voor een overlijdensrisicoverzekering en niet voor een normale zorg verzekering.

Zoals hierboven vermeld wordt is het handig om eerst je overlijdensrisicoverzekering te vergelijken. De beste keuze ligt er gegarandeerd voor jou tussen.
Dus om het kort samen te vatten is het belangrijk om een overlijdensrisicoverzekering te hebben voor eventueel de volgende redenen.

  • Voor financiĆ«le steun voor je nabestaanden bij het overlijden.
  • Voor het betalen van bijvoorbeeld een hypotheek die je nog hebt bij het overlijden.
  • Voor het feit dat je gewoon iets wilt achterlaten voor je dierbaren.

Dus wacht niet langer en klik op de link om te beginnen met overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken.