Fysiotherapie Utrecht

Of het nou gaat om chronische pijn, structurele pijn in bepaalde delen van het lichaam of lage rugpijn, Fysiotherapie helpt je van de klachten af of zorgt in elk geval snel voor verlichting. De zeer gedreven professionals zijn ervaren en gebruiken de meest moderne technieken en zijn bovendien steeds op de hoogte van de nieuwste behandeltechnieken om bepaalde klachten nóg beter te kunnen behandelen.

Geen verwijzing meer nodig

Was je voorheen nog een verwijzing van de huisarts nodig, tegenwoordig maak je zelf een afspraak bij de Fysiotherapie, ook als je tijdens het sporten een blessure hebt opgelopen. Je kunt er zeer flexibel terecht, omdat Fysiotherapie Utrecht als geen ander beseft dat iedereen het razend druk heeft tegenwoordig.

Oorzaak van de klachten

Tijdens je eerste afspraak zal er kennisgemaakt worden en zal er licht lichamelijk onderzoek uitgevoerd worden en zal een diagnose gesteld worden. Fysiotherapie kijkt echter verder en probeert te achterhalen wat de oorzaak is van de klachten. Vervolgens wordt een behandelplan gemaakt en starten eventueel de trainingen die bij een therapie kunnen horen en ook moeten helpen om de klachten te verminderen. Je kunt van de medewerkers van Fysiotherapie Utrecht ook ‘huiswerk’ meekrijgen. Dit betekent niets anders dan dat je de oefeningen ook thuis moet doen om sneller resultaat te boeken.

Echografie en manuele therapie

Fysiotherapie Utrecht beschikt over allemaal specialisten die je op elk gebied van de fysiotherapie bij kunnen staan. Ze beheersen alle facetten van het vak en kunnen eventueel ook manuele therapie toepassen, gebruik maken van dry needling of kiezen voor oedeemtherapie, naar gelang wat de klacht van de klant vraagt. Overigens kan Fysiotherapie een beroep doen op echografie om de klacht beter in beeld te krijgen, ook iets dat weer helpt om die klacht weg te nemen.

Optimale aandacht

Samen met je therapeut van de Fysiotherapie zal getracht worden om zo snel mogelijk van je klachten verlost te raken of in elk geval snel minder pijn te ervaren. Daarvoor worden alle registers opengetrokken. Het team denkt onderling graag met elkaar mee en dus ben je bij Fysiotherapie Utrecht steeds verzekerd van optimale aandacht.

Voor jong en oud

Jong en oud kan terecht bij Fysiotherapie Utrecht en je kunt zelf online een afspraak inplannen. Precies ja, op een dag en tijd dat het jou schikt. Moest je voorheen beslist een verwijzing van je huisarts, daar stap je nu gewoon zelf binnen bij Fysiotherapie Utrecht en als je aanvullend verzekerd bent wordt (een deel van) de behandeling vergoed. Groot voordeel van het feit dat je nu dus zelf actie kunt ondernemen is dat je doorgaans sneller behandeld wordt en er dus sneller iets aan je klachten gedaan wordt.

Gerichte training

Fysiotherapie Utrecht wordt alom geroemd om de kwaliteit en parate kennis en de diverse behandelmethoden die ze toepassen. Door middel van gerichte training moeten de klachten afnemen en wordt getracht ze ook niet terug te laten keren. Fysiotherapie Utrecht kijkt verder, wil weten wat de oorzaak van een klacht is en gaat vervolgens meteen zeer gericht met jou aan de slag.