Een mondkapje bestellen en correct gebruiken: zo doet u dat

Als u een mondkapje bestellen wilt, dan moet u natuurlijk ook weten hoe u deze correct gebruikt. U bestelt uw mondkapjes gemakkelijk en snel online en vanaf dat moment bent u beschermd tegen virussen en bacteriën van anderen. De mensen om u heen zijn ook beter beschermd tegen virussen en bacteriën van u. Een mondkapje bestellen is in deze tijd dus zeker geen verkeerde beslissing en als u veel met het openbaar vervoer reist, dan is een mondkapje verplicht. Het is in bussen en treinen erg moeilijk om voldoende afstand te houden. Hier leest u meer over het bestellen en gebruiken van mondkapjes.

Uw mondkapje bestellen online

De meest gemakkelijke en ook goedkope manier om uw mondkapje te bestellen is via een webwinkel. Zorg er wel voor dat deze de juiste licenties heeft en dat u dus een mondkapje van kwaliteit ontvangt. Via het internet kunt u allerlei soorten mondkapjes bestellen, van wegwerp kapjes voor eenmalig gebruik tot stoffen kapjes met een print en die u zelf kunt wassen. Het is zelfs mogelijk om 1000 kapjes in één keer te bestellen. Op dit moment betaalt u voor mondkapjes geen btw en de prijs online is vaak al laag. U plaatst uw bestelling vanuit een plek en op een moment dat u uitkomt en doet u dit op tijd, dan heeft u ze de volgende dag al in huis. Er is momenteel een goede voorraad mondkapjes ter beschikking.

Uw mondkapje ontvangen, en nu?

Besluit u uw mondkapje online te bestellen, dan heeft u deze dus al snel tot uw beschikking. Maar het probleem is dan: hoe gebruikt u hem correct. Eigenlijk is het heel simpel: het stoffen gedeelte voor u mond moet zo schoon mogelijk blijven voor optimaal gebruik. Dat betekent dat u uw handen wast voordat u het kapje opzet, dat u deze alleen bij de elastiekjes aanraakt en dat u hem in één beweging netjes voor uw neus, mond en kin plaatst. Ook nadat het mondkapje op zijn plaats zit, raakt u deze niet meer aan. Besluit u uw mondkapje te bestellen bij een kwalitatieve winkel, dan krijgt u deze instructies er ook bijgeleverd.

Vervang uw mondkapje regelmatig

Het is niet verstandig om maar één mondkapje te bestellen, want ze moeten regelmatig vervangen worden. Als u het mondkapje intensief gebruikt, dan is dit elke 4 uur of op het moment dat u voelt dat het mondkapje nat is. Gebruikt u hem minder intensief, omdat u voor uw baan weinig praat en met mensen in contact komt, dan vervangt u uw mondkapje na 8 uur of ook als deze nat is. Probeer niet in uw mondkapje te niezen, maar gebeurt dit wel, dan moet u hem ook vervangen. En wegwerp mondkapjes vervangt u na elk gebruik, ook al was dit maar 5 minuten. Met deze informatie weet u beter hoeveel van het mondkapje u bestellen moet.

Uw mondkapje bestellen doet u gemakkelijk online. Zorg voor bescherming voor u en uw gezin en u zal zich automatisch een stuk zekerder voelen.