Een goede verzekering is het halve werk

Wanneer je op reis gaat, hoef je over een verzekering waarschijnlijk niet al te lang na te denken of heb je al een doorlopende reisverzekering. Een verzekering voor uitwisseling is echter net even iets anders. Het valt namelijk buiten een gewone reisverzekering. Mocht je samen met ons op uitwisseling willen, dan is het verplicht als student een juiste studie- reisverzekering af te sluiten via onze partner. 

Nederlandse zorgverzekering

Iedereen die een Nederlandse zorgverzekering heeft, heeft ook werelddekking. Echter dekken sommige zorgverzekeringen bepaalde kosten niet helemaal, afhankelijk van welke (aanvullende) verzekering je heeft. Bijvoorbeeld de kosten van een repatriƫring. Deze kosten worden alleen vanuit een reisverzekering vergoed, de basis zorgverzekering dekt de kosten hiervan niet. Zo zijn er nog verschillende andere gevallen en uitzonderingen. Neem contact op met je zorgverzekeraar en vraag een overzicht of uitleg over welke zaken wel en niet worden vergoed.

Onze annuleringsgarantie

Wanneer je via onze partner een studie- en reisverzekering afsluit, brengt dit een groot aantal voordelen met zich mee. Zo bieden wij een speciale examenregeling aan. Dit betekent dat, wanneer je zakt voor een eindexamen en dus een herkansing hebt, dit binnen onze annuleringsverzekering valt. Daarnaast betaal je geen eigen risico en dekt YFU alle kosten tot een maximum van de totale programmakosten. De totale kosten van de verzekering zijn slechts 5% van de totale programmakosten. 

Verzekeren eigen bezittingen

Spreek voorafgaand aan je reis goed af welke bezittingen je wel en niet wilt verzekeren. Het verzekeren van kostbaarheden kan namelijk je (maandelijkse) premie fors verhogen. Zo kun je overwegen om je laptop die wat verouderd is niet mee te verzekeren. 

Medische verzekeringen

Controleer ook of je Nederlandse zorgverzekering wel geldig is tijdens je verblijf in het buitenland. Zo is het in sommige landen mogelijk dat sommige zorgkosten, zoals een overnachting in een ziekenhuis enorme hoge rekeningen met zich meebrengen. Check dus of je huidige verzekering dit dekt. Zo niet, sluit dan een juiste verzekering af en voorkom onverwachte hoge kosten. 

Dit is bijvoorbeeld het geval in amerika. Ga je hier op uitwisseling? Controleer dan zorgvuldig of alles in orde is. Het zorgstelsel is daar heel anders geregeld dan bij ons in Nederland.