Detacheringskrachten inhuren

Detacheren

Detacheringskrachten zijn net als uitzendkrachten flexibele medewerkers die voor korte of langere tijd kunnen worden ingezet binnen een bedrijf. Detacheringsbureau in de zorg Allround Care heeft een databank met detacheringskrachten die zijn opgeleid voor de desbetreffende werkzaamheden in de gezondheidszorg. Een groot voordeel wanneer bedrijven kiezen voor Allround Care, is dat administratieve taken en risico’s uit handen worden genomen.

Bij detachering komt de werknemer bij een bedrijf te werken, maar is hij of zij  wel in dienst van het uitzendbureau. De risico’s zoals bijvoorbeeld ziekte of vakanties worden gedragen door het detacheringsbureau. Wanneer er groot belang is bij het inhuren van medewerkers vanwege personeelstekort, dan is detachering een goede oplossing.

Allround Care is altijd bereikbaar voor een afspraak. We werven goed personeel die matcht met de vacature. Bij tevredenheid is het tevens mogelijk een detacheringsmedewerker in vaste diensten te nemen.

Uitzenden en detacheren

Bij detacheren wordt er personeel ingeleend, net als bij uitzenden door opdrachtgevers in de zorg. Maar detacheringsmedewerkers hebben in tegenstelling tot uitzendkrachten een formele arbeidsrelatie met de werkgever. Dit houdt in dat er een urengarantie is en er ook een einddatum wordt afgesproken.

Bij detachering wordt vooraf dus het aantal uren bepaald aan de hand van een detacheringscontract. Detacheringskrachten hebben op deze manier meer rechten en plichten dan een uitzendkracht.

Bij een uitzendkracht in fase A is er meestal een uitzendbeding actief. Dit houdt in dat zowel werkgever als flexwerker beiden de overeenkomst zonder termijn en zonder goede reden mogen opzeggen. Ook is er geen ontslagbescherming van toepassing bij uitzendkrachten in fase A. Gedetacheerden hebben meer zekerheid dan een uitzendkracht omdat zij niet over een uitzendbeding beschikken. Contracten van gedetacheerden zijn vaak langlopend in tegenstelling tot een flexibel contract van een uitzendkracht die vaak van korte duur is of op oproepbasis.

Naast op uitzendbasis is detachering in de zorg ook mogelijk bij Allround Care.

Detacheren voordelen

Bij detacheren hebben zowel onderneming als detacheringskracht grote voordelen. Loonbetaling, overige administratie en risico’s worden door het uitzendbureau gedragen en verwerkt. Het neemt veel werk uit handen. Ook hoef je het personeel niet te ontslaan wanneer het werk of project even stil komt te liggen.

Nieuwe detacheringsmedewerkers kunnen tevens zorgen voor nieuwe idee├źn, creatieve inslagen en een meerwaarde voor de zorginstelling omdat deze meestal redelijk lang in dienst zijn.