Alles over de zorgverzekeraars in Nederland

Wanneer je een verzekering wilt afsluiten, zul je ontdekken dat je heel veel mogelijkheden hebt. Het aanbod van verzekeraars is groot: er zijn elf zorgverzekeraars (concerns) in Nederland die weer één of meerdere labels, verzekeraars en volmachten onder zich hebben. Ongeveer 85% van de verzekerden is verzekerd bij vier van de elf verzekeraars.

Zorgverzekering 2021: heel veel keuze

Een zorgverzekering 2021 uitkiezen kan flink wat keuzestress met zich meebrengen. Je kunt uit zoveel verzekeraars en verzekeringen kiezen: wat is nu de beste keuze? Het is dan ook goed om te weten welke verzekeraars er zijn in Nederland en wat je mogelijkheden zijn bij deze verzekeraars.

De vier grootste verzekeraars van Nederland

Er zijn een aantal grote namen die je waarschijnlijk al eens voorbij hebt zien komen. Achmea, Menzis, CZ en VGZ. Dit zijn de vier grootste zorgcollectieven van Nederland op dit moment. Het is goed mogelijk om een zorgverzekering af te sluiten bij een van deze verzekeraars. Maar zij hebben vaak ook kleinere labels onder zich waar je je ook bij aan kunt sluiten. Zo valt bijvoorbeeld het Zilveren Kruis onder Achmea, maar ook FBTO en Interpolis. Namen als OHRA en Nationale Nederlanden vallen onder CZ. Dit zijn een paar van de beste zorgverzekering nederland.

Naast deze grotere namen kun je ook kiezen voor kleinere partijen. onder andere zorgverzekeraars als a.s.r, DSW en Zorg en Zekerheid bieden zorgverzekeringen aan. Welke zorgverzekering voor jou het beste is, is afhankelijk van jouw eigen zorgwensen. Door deze goed op een rij te hebben kun je ook gaan ontdekken welke zorgverzekeraar jou van de zorg te voorzien die je nodig hebt.

Het nut van vergelijken

Natuurlijk kun je de verzekeraars onderling nog zorgverzekering vergelijken om zo verzekerd te zijn van je keuze. Vergelijken loont altijd: het biedt jou de mogelijkheid om de best mogelijke zorgverzekering uit te kiezen, allemaal op basis van je eigen wensen. Gelukkig is online vergelijken erg makkelijk en kun je zo een goed overwogen keuze maken.